dinsdag 22 september 2015

Appel rozijnen ijs


Ook dit ijs is behoorlijk verrrassend smakelijk en opnieuw niet erg ingewikkeld. Het is gewoon een kwestie van simpel vanille ijs opleuken. Schil anderhalve appel in stukjes en doe deze in een steelpannetje met een klein scheutje water. Laat het zachtjes koken en voeg de bruine suiker toe zodat de appels een beetje karameliseren. Als de suiker gesmolten is en het geheel wat stroperig voelt, dan moet je de appeltjes van het vuur halen. Af laten koelen. De rozijnen laten wellen in warm water ( een paar minuten). De rozijnen afgieten en droogdeppen. Vervolgens de rozijnen in de caramelsiroop leggen zodat de smaak erin kan trekken. Het ijs wat losmaken door met een vork te prakken. De rozijnen en appel erdoorheen roeren. De caramelstroop verdelen en erdoor scheppen. Het appelrozijnen ijs terug in de vriezer zetten om voldoende stevig te worden. Mjum jum...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten