donderdag 8 oktober 2015

Tiramisu (zonder ei)

Waarom moet je nu blij zijn met tiramisu zonder ei? Heel simpel. Deze tiramisu is makkelijk te maken, heerlijk van smaak en er zit dus geen rauw ei in. Dat is toch fijn als er oudere mensen mee eten of kinderen mee snoepen van de kindervariant die ik je ook zal verklappen. Leg de lange vingers met de suikerkant naar de bodem in een schaal. Zet sterke koffie, ik doe dat met oploskoffie. Besprenkel de lange vingers ermee. Hetzelfde met de Amaretto. Natuurlijk een beetje proeven of het nog wel goed smaakt ;-). De slagroom stijf kloppen met de basterdsuiker. De mascarpone in een andere bak los kloppen, dat gaat goed met de deeghaken van de mixer. De mascarpone en de slagroom door elkaar mengen met de spatel. Dit mengsel over de lange vingers verdelen en glad strijken. Pas als je het gaat serveren, moet je de tiramisu bestrooien met cacao. Doe dat wel door een zeefje anders heb je geen mooi fijn strooisel. Je kunt het nog opleuken met een leuk chocolaatje erop of een mokka boontje bijvoorbeeld. Wil je tiramisu voor kinderen maken? Uiteraard de Amaretto skippen. De lange vingers kun je dan besprenkelen met caramelsiroop en een eetlepel caramelstroop. Wat oudere kinderen vinden een beetje van de koffie erover wel lekker hoor! Mijn zoon smult ervan. Vind je de tiramisu niet spannend genoeg? Je kunt door de mascarpone/slagroom nog geraspte witte chocolade doen. Leef je uit. Het toetje valt bij iedereen altijd goed in de smaak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten