zondag 31 juli 2016

Risotto met kipfilet


Dit wilde ik ook eens maken zonder pakje. Wij hebben de geweldige luxe dat we rijst uit Spanje aangeleverd krijgen van mijn lieve schoonouders. Het gaat om Bomba rijst, zit in een stoffen zak. Je kunt ze hier ook wel kopen, maar wel behoorlijk prijzig. Waarom ik je dit allemaal vertel? Zodat je in ieder geval niet de 'ik-ben-in-8-minuten-klaar-rijst' gaat gebruiken. Je moet voor rijst kiezen die wel een tijdje mag koken zoals paella rijst.

Nodig
1 rode ui
1 teen knoflook
Wat vloeibare boter
400 gram kipfilet
Kipkruiden
200 gram courgette
125 gram champignons
300 gram geschikte rijst
200 ml witte huiswijn
1 liter kippenbouillon
Handje geraspte kaas
Italiaans zeezout en peper

Snij de ui, champignons en courgette in stukjes. In een wok verwarm je wat vloeibare boter. Fruit hierin de ui en pers de knoflook. Snij de kip in stukjes en breng op smaak met kipkruiden. De kip mag in de wok. Af en toe roeren. Doe de champignons en de courgette erbij in. Als dit aan het garen is, mag de rijst erbij. Blijven omscheppen tot de rijst glazig is. Dan gaat de witte wijn erin. Kook water en maak de kippenbouillon. Schenk steeds een beetje bouillon bij de rijst. Als het weer droger wordt, doe je er opnieuw bouillon bij tot de bouillon op is. Breng de risotto verder op smaak met een beetje Italiaans zeezout en peper. Roer er op het laatst wat geraspte kaas door. Aanvallen!! Eenvoudig kan zo lekker zijn...Bij het serveren kun je nog wat extra geraspte kaas over de risotto doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten