vrijdag 7 oktober 2016

Gevulde koeken

Mijn man vroeg om gevulde koeken. Of ik die kon maken? Geen idee natuurlijk. Maar ik ging aan de slag na wat rondkijken op internet voor een recept. Met deze hoeveelheden kun je 8 grote koeken maken.

Nodig:
300 gram bloem
200 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
1 mespuntje zout
2 eieren
1 theelepel speculaaskruiden
200 gram amandelspijs

Maak je aanrecht schoon want dan kun je er meteen weer een troep van maken. De bloem, suikers en het beetje zout mag je erop gooien. 1 ei mag in het midden. In een bak snij je de boter in wat stukjes. Deze stukjes gaan ook op de berg. Nu zorg je voor een schone koude hand en ga je de boel door elkaar husselen en kneden. Als je een mooi samenhangend deeg hebt, doe je dit in plastic folie en leg je het in de koelkast. Het deeg wordt zo wat steviger. Laat het ongeveer een half uur rusten. Dan ga je het deeg uitrollen met de deegroller. Gebruik hierbij bloem zodat niet alles aan elkaar plakt. Je moet het deeg uitrollen tot een halve cm. Ik heb de vorm uitgestoken met een vlaaivorm van 11 cm doorsnede, dus het waren flinke koeken. Je zou ook iets kleinere kunnen maken. Je hebt dus 16 rondjes nodig. Leg er 8 op een bakpapier op een bakplaat. De oven mag voorverwarmen op 170 graden. Nu moet je het andere ei loskloppen. Neem de helft van het ei en meng dit met de amandelspijs. Verdeel het spijs in 8 hoopjes. leg deze op de rondjes. Leg de andere rondjes erop als een dekseltje. Druk voorzichtig aan bij de randen. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Met een half uur in de oven zijn ze klaar. Mijn man heeft ze goedgekeurd. Dan is het dus in orde. Kun jij je er ook gerust aan wagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten