vrijdag 1 september 2017

Daim fudge cookies

I like a good cookie. I love a delicious cookie. Jij ook? Mooi, kun je meteen aan de slag.

Nodig voor 18 stuks:
150 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
175 gram bloem
Beetje zout
1 ei
75 gram Daim
40 gram fudge

In een mengkom doe je de boter, suiker, wat zout, 1 ei en de bloem. Met een schone hand ga je dit koekjesdeeg kneden totdat het goed gemengd is en een samenhangende bal. Dat is het moment om je deegbal te wegen. Deel het gewicht door 18. Nu weet je hoe zwaar jouw koekjes per stuk moeten worden. Het is dus de bedoeling dat je 18 bolletjes gaat draaien. Leg deze op een bord. Dek af met plasticfolie en laat rusten/ stevig worden in de koelkast voor minstens een half uur. Ondertussen kun je zorgen dat je van de Daim repen 18 vierkante stukjes afsnijdt. Ook de fudge moet in 18 stukjes verdeeld worden. De oven mag voorverwarmen op 200 graden. Duw met je duim een holletje in een koekbolletje. Doe hierin een stukje fudge en Daim en zorg dat het deeg netjes afsluit. Leg de koekjes met genoeg tussenruimte op een bakplaat (met bakpapier). Overigens loop je toch wel risico op een soort van vulkanische uitbarsting van Daim/fudge hier en daar. Na het bakken kun je de zachte karamel weer een beetje fatsoeneren door aan te drukken/ terug te duwen met een lepeltje. Niet met je handen doen, want heet!! De koekjes bakken 15 minuutjes in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten