vrijdag 27 oktober 2017

Pompoen ontbijtkoek

Op mijnblog kun je al verschillende ontbijtkoek recepten vinden. Maar dit keer wilde ik mijn zelfgemaakte pompoenpuree gebruiken, dus dat maakt deze ontbijtkoek uniek. Dus deze lekkere puree moet je wel eerst maken.

Nodig:
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bruine suiker
150 gram honing
2 eieren
Half zakje vanillesuiker
75 gram pompoenpuree
1,5 theelepel koekkruiden
1 theelepel kaneel
60 ml melk
Halve theelepel kardemom
10 gram greinsuiker
Vloeibare boter

Warm de oven voor op 180 graden. In een mengkom mag je de bruine suiker, honing, vanillesuiker, pompoenpuree, eieren, kaneel, koekkruiden en kardemom doen. Meng dit met een garde door elkaar. Voeg de melk toe en roer nog eens. Het bakmeel mag erbij en na wat roeren is je beslag al klaar. Vet een cakevorm in met vloeibare boter. Leg er een bakpapier in zodat je straks makkelijk de ontbijtkoek eruit kunt halen. Doe het beslag erin en strooi de greinsuiker erover. Deze pompoen ontbijtkoek gaat 40 minuten in de oven en daarna zet je de oven terug naar 130 graden. Op de lagere temperatuur laat je de koek nog 15 minuten in de oven. Dan leg je een flink stuk aluminiumfolie klaar, want uit de oven haal je meteen de ontbijtkoek uit de vorm. Bakpapier eraf halen en meteen in de folie inpakken. Zo hou je de 'klefheid' die bij ontbijtkoek hoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten