zaterdag 24 februari 2018

Crackers met cashewnoten

Langer geleden maakte ik zelf crackers. In allerlei variaties. Zoek gerust eens onder het label crackers voor verschillende recepten. Het fijne van dit soort dingen zelf maken, is dat je in ieder geval weet wat er in je crackers zit en dat er geen kunstmatige troep in zit. Best fijn. Ik maak bijvoorbeeld ontbijtkoek vrijwel altijd zelf. Zo bepaal ik zelf hoeveel suiker ik erin gooi. En bovendien smaken zelfgemaakte ontbijtkoek of crackers gewoon lekkerder. Vandaag had ik ineens weer zin in een vers crackertje. Dus aan de slag!

Nodig:
60 gram pittenmix
50 gram havermout
30 gram cashewnoten ongezouten
1 ei
30 gram geraspte mozzarella
2 eetlepels olijfolie
Gedroogde knoflook naar smaak
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde dille
2 theelepels zwarte sesamzaadjes (of gewone)
1 theelepel sweet chili (Jumbo)
Zeezout

Als eerste heb je een staafmixer en een hoge smalle beker nodig. Doe hierin de pittenmix en maak het wat fijner. Gooi dit over in een mengkom. Nu mag de havermout fijngemaakt worden door de staafmixer. Ook dit gaat in de mengkom. Als laatste neem je de cashewnoten onder handen. Deze maak je eveneens fijn en in de mengkom ermee. Lepel de verschillende ingrediënten door elkaar. Klop het ei los in een bakje en voeg het toe. De geraspte kaas en de olijfolie mogen erbij. Vervolgens het paprikapoeder, de dille, de sweet chili en de sesamzaadjes toevoegen. Draai met je knoflookmolentje naar smaak gedroogde knoflook erin. Schep het geheel goed door elkaar. Pak nu een vel bakpapier en vouw dit dubbel. Leg weer open en hierop mag het mengsel. Doe nu het bakpapier dicht (je mengsel zit er dus tussen). Met een deegroller ga je nu uitrollen tot je een dunne laag hebt om crackers van te kunnen bakken. Warm de oven vast voor op 180 graden. Bestrooi je laag crackers met zeezout. Met een mesje maak je al wat inkepingen zodat je de crackers na de oventijd makkelijker kunt afbreken. Hoe groot je ze wilt, mag je natuurlijk zelf bepalen. De crackers moeten een kwartier in de oven. Nog even iets over de sesamzaadjes...ik had zwarte aangezien dat gerookte zijn. Maar die kun je niet in de supermarkt kopen (wel in speciale toko's), dus je kunt deze vervangen voor gewone sesamzaadjes. Deze crackers zijn een smakelijk tussendoortje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten