zondag 4 februari 2018

Gekruide aardappeltjes uit de oven

Deze aardappeltjes zijn heerlijk. Ik kan niet anders zeggen. Het recept is voor ongeveer 4 personen. Op deze bovenste foto zie je de aardappelstukjes voordat ze in de oven gaan. Wat heb je allemaal nodig?

1 kg aardappels (kruimige soort)
3 tenen knoflook
50 ml olijfolie
1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
1 theelepel dille
1 theelepel peterselie
1 theelepel sweet chili
2 theelepels bruschetta kruiden
Zeezout

Was de aardappels goed, want je hoeft ze niet te schillen. Snij de aardappels door midden. Snij de halve aardappel opnieuw door en start dan met het schijfjes snijden. Zorg dat de stukjes niet te dik worden, want des te knapperiger worden je aardappeltjes. Snij de schijfjes nog een keer door. Spiek maar even op de foto. Dit is het moment waarop je de aardappels droog moet deppen met keukenrol. Doe de stukjes in een schaal. Schenk hier de olijfolie over en hussel door. Vervolgens pers je de teentjes knoflook erboven en strooi je de verschillende kruiden eroverheen. Zeezout naar smaak. Regelmatig husselen zodat alles goed verdeeld wordt. Op een grote bakplaat leg je bakpapier. Warm de oven voor op 200 graden. Leg de gekruide aardappelstukjes over de bakplaat. Goed verdelen uiteraard. Na het eerste kwartier in de oven, hussel je de boel nog eens om. Dan nog 20 minuten wachten en klaar zijn je heerlijke kruidige aardappelstukjes. In totaal dus 35 minuten oventijd.

Wij aten er bloemkool bij en een heerlijke beenham. Inspiratie voor de bereiding van beenham vind je via deze link. Hieronder een foto om te extra te motiveren....want dat ziet er toch zalig uit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten