vrijdag 9 maart 2018

Mars cake

Deze cake is door de ingrediënten wel wat eigenwijs. Daarmee bedoel ik vooral dat de cake er hoogstwaarschijnlijk niet prachtig uit zal zien als je 'm uit het cakeblik hebt gehaald. De boel zakte bij mij een beetje in. Maar de smaak is prima. Dus hoeft je cake niet in een etalage? Dan is dit een prima keus! Door de yoghurt en het amandelmeel is deze cake eerder wat 'klef' dan droog. Maar ik vind dat juist vaak lekkerder.

Nodig:
150 gram roomboter
125 gram kristalsuiker
3 eieren
150 gram straciatella yoghurt
125 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram amandelmeel
75 gram Marsjes
30 gram pure chocolade
Vloeibare boter om in te vetten

Doe de zachte roomboter met de suiker in een mengkom en start de mixer. Wanneer het goed door elkaar is, voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Volgende stap is de straciatella yoghurt erin doen. Mix opnieuw. Het bakmeel en de amandelmeel mix je er daarna doorheen. Snij de Marsjes in kleine stukjes en de chocolade eveneens. Spatel deze beiden door het beslag. Vet een cakeblik in met de vloeibare boter. Warm de oven voor op 160 graden. Doe het beslag in het cakeblik en bak de cake in 1 uur gaar en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten